December 23, 2009

Luncai has Been There Once

This is a story told by a person to me, not thru ears, not thru eyes. I called this person Luncai don't ask me why.

Luncai fell in love with different people one after another. His first time was with this girl from school. a cute petit girl with jet-black hair i called her Petit. Luncai clinged to her most of the time. Lucky for Luncai for having Petit as a girlfriend. The happy couple last bout 2 years until Petit was sent to study abroad leaving Luncai behind. Petit now is Luncai's bestfriend. The one from time to time rings Luncai and made him laugh and says hi.


Luncai's second was a tall fashionista from town nearby. She was a vouge young lady later turned sophisticated career woman. Found out the second lady was not Luncai's soulmate. She went back to her Ex after a year with Luncai. Luncai was happy back then and said to himself that hes okay and move on. by the way, i called her Fashionista.

His third was with Fashionista's friend from college. She kept her eyes on Luncai ever since their first met. Luncai was very happy to know this sweet girl from the outskirts. Luncai called her Sweetie-pie. Sweetie-pie lives in a bungalow up on a hill. From her balcony she can see lights from town at night, her favourite part of the day. Luncai was invited to her mansion one day but found out his life doesn't belong there. Unbelievably, they were together for about three years or so. I couldn't recall.

The fourth girl was Luncai's partner in a project in one of his degree labs during Luncai's first year. Luncai mentioned her as Dimple. She smiles with two cute dimple on her cheeks. That's the most attractive part Luncai loves most of her. Beautiful smile with two cute dimple. They went on and off few times until finally Luncai decided to stay and let the girl move on.

Until one day, Luncai met his old friend from kindergarden. She's shy and made Luncai do the talking most of the time. Unlike Petit, this time Kindergarden clinged to Luncai through his final undergrads years. Luncai get his result and proud of his achievement whereas Kindergarden almost failed her final year project. Luncai's secret was everytime he needs to study, he will get Dimple to come and study with him from morning until bedtime. Kindergarden got jealous because Dimple get to spend her time studying with Luncai and she can't.

With his flying colours result, Luncai further his study abroad and met his soulmate in his postgrad days in Manchester. Soulmate is all Luncai's ever wanted. She's the size of Petit, stylish like fashionista, sweet looking like Sweetie-pie, very beautiful smile like Dimple, stick to him like Kindergarden and turned out to be his soulmate. They are together now and live happily in their little flat Luncai could afford.

I get to know Luncai's story only few days back. In my head. I made this out. HEHE
=)

December 10, 2009

i want

i want to scream out loud that my lungs burst. i want to laugh and cry and laugh and cry that i put my sense out of my head. i want to go place my heart desires n meet new people that none of them know me not more than my name. i want my life to be different but still have what i have right now
i want all but all i give is none. so, how can i deserve anything more if this person with this heart is still the same plain boring me. i ought to find myself and i should start searching now.
k.a.n?

November 14, 2009

Lambaian Kaabah

Last Friday (13 Nov) wan, atok, paklong n maklong berlepas ke Makkah.
yes, i'm a bit sad because tak dapat tunggu smpai mereka semua masuk ke dlm kompleks.
nak kna tunggu picca dari sedara mara yg bawak camera.
rindu kat wan. wan nak sangat bawak cucu dia ni mengerjakan haji tapi tak kesampaian.
yang buat org rase sedih sangat sekarang ni, mak baru bagitau, wan dah 2 kali jatuh kat sana. tergelincir katanya. tangan wan kena simen. ya, Allah. tabahkan hati wan.
21 aribulan ni wan kna xray semula.
harapnya wan sihat dan fit untuk menyempurnakan hajinya.
wan, mmg wan tak baca blog ati tapi ati nak wan tau yang ati doakan wan sehat mengerjakan ibadah kat sana. wan banyakkan berehat. walaupun wan tak boleh keluar dari hotel, wan boleh beribadah di bilik. wan kan tetamu Allah. tak kira kat mana pun wan solat, tetamu tetap tetamu kan? rindu wan sangat. wan, cucu wan ni tunggu wan balik nanti. mau jemput di KLIA. mau peluk wan. ati minta maaf tak ada kat sana dengan wan. InsyaAllah nanti ati bawak wan pegi umrah ok?

November 04, 2009

aku rindu sayang kamu

aku rindu sayang kamu, itu tajuk lagu. ye memang benar.
tapi tajuk lagu ni lah yang dapat menggambarkan perasaan aku saat ini.
kalau boleh aku nak jerit kuat kuat. bahawa AKU RINDU SAYANG KAMU.

ina & nana , kakti rindu, sayang kamu berdua.
bile la kamu berdua nak balik n have fun dengan kakti??
kena tunggu at least 2 or 3 tahun lagi rasanya.
bila angah dah balik for good, n nana bercuti kat sini.
sigh*

November 02, 2009

nak ke org kawin ngn aku walaupun tak payah hantaran?

Ape korang rase bile bace title post ni eh? humm... sebelum korang jawab, baik korang bace balik semula title post kali neh, bace balik... haaa... ulang 2 or 3 kali kalau tak tak pecaya. oh takpe.. boleh ulang. tak kesah pun.. ha.. dah paham title post kali ni? So?

October 24, 2009

Picca Singapura

ni meje makan pengantin. mereka makan berdua je

ni meja makan untuk tetamu. tapi aku tak makan kat sini pun.

part of the family. takde pun atoks dalam picca ni.

October 18, 2009

Sing-A-Pore

last friday went to singapore wif pakcu, makcu, umar n mak imah.
everything pun ok la. 1st timer la katekan.
tak banyak snap gmbar. itu pun guna Hp.
tapi smlm found out memory card HP tu corrupted. mcm haram betul.
haih.... rugi rugi. takpelah. nak buat macam mana.
nti nak tanya makcu, dia bawak cam. copy dari dia sudey.
nti akan tampal gamabr sikit2 kat sini.

October 11, 2009

begini begitu begini begitu....

Salam,
Di awal subuh waktu m'sia ni aku baru je selesai run through FB. Gile malas nak guna FB sekarang neh. Mcm tak de function je. Niway, setelah selesai run through few profiles kat Fb tu aku perasan something. Aku perasan ape yang aku dulu ade, sekarang dah takde. Ape yang aku dulu takde, aku dah dapat sekarang. Banyak gak yang aku dah takde sekarang, n buat aku jadi sedih sangat. Tapi ape aku buleh buat. At least aku selesa dengan hidup aku sekarang. Aku bersyukur dengan ape yang aku ade sekarang, n hopefully semuanya berjalan lancar.(cakap pasal berjalan lancar, nti pagi ni kena g hantar 'barang' kat fama negeri. gile berat ko barang2 tu semua!!)

to all my dear friends, i miss you guys a lot!!!!
maryam, tak cukup jumpe kamu malam tu. saye rindu kamu lagi. tak puas borak2 ngn kamu n mak kamu. rindu nak dengar celoteh korang. maybe someday aku akan cari masa untuk jumpe kamu. haih... sedihnya bila orang2 yang rapat ngn kite dah pergi merata pelusuk dunia n susah nak jumpe diorang. (oh ini tidak merefer kepada wajdi sebab almost tiap2 taun aku jumpe dia sebelum ni. hahaha)

October 07, 2009

Kira2 kerat rambut +/-

Orang laki komplen, pompuan g potong rambut mahal betul. Diorang kate laki potong rambut murah je. tapi aku tak rase camtu pun... meh kite tengok, diorang (lelaki2) betul ke atau aku yang betul....



Perempuan

potong rambut (shj.)

jangka masa rambut nak panjang -- 3 ke 6 bulan.

upah sekali potong - Rm 25 ( ni kedai rambut di shopping complex. bg la yg ade standard sket)

so, Rm25/6bulan = RM4.17/bulan


Lelaki

potong rambut (shj.)

jangka masa rambut nak panjang -- tiap2 bulan pun panjang cepat

upah sekali potong kat mamak tu

RM 5-sek. rendah

RM 7- sek. menengah

RM 8- dewasa.


haaaa... kan laki lagi mahal =) so saye menang yippie!!!

October 05, 2009

touching betul blog yg satu neh

i came across this 1 blog promoted by the author himself.
OMG...!!!
his blog is dedicated to the love of his life.
demm i'm jealous.
this couple was my schoolmates back in USM.
i miss USM so much, as mush as i missed my frenz

dear a&a, good luck to both of you.
kawin ajak aku!!!!

September 26, 2009

LARANGAN KERAS KERAJAAN MALAYSIA !!

Perbuatan2 di bawah adalah salah disisi undang2.
jangan tiru macam ini

ni mmg sengaja blurr kn sbb nti nampak sangat sape yg maen... hehe

berikut adelah serba sedikit bekalan raya kami di kampung



oh ye. itu bekalan hari raya. masa kenduri last weekpun aku dapat tau bekalan ni masih ade. ish3





Raya with The ABUs....make some noise!!

Meet the ABUs
Eid ul' Fitr 2009
my raya in pahang (like always)
this year we managed to gather on that morning
n of coz snap this picca.
ramai je yg xda dlm ni atas sebab2 berikut:-
@raya umah mertua
@raya diperantauan sbb blaja
@raya diperantauan sbb kerja
@xraya (raya sorang2) hahaha.. yg ni jgn la tanye sape k
to those yg tak avaiable that morning,
saye menghulur 10 jari cantik saye untuk memohon maaf bnyk2.
kpada adik saye yg 2 org tu... kakti jujur cakap, bosan takde korang =(
nti balik msia, gaduh ngn aku tau. supaye boleh minta maaf raya akan datang.
kpd ja'ul yg kat bintulu, kamu raye la ngn najmi. korang dua senasib.
tapi mungkin nasib kamu lebih baik sebab kamu layak dapat duit raye dari najmi.
kepada yang raya kat umah mentua, jangan lah cembeng kalau kena raya kat sana lama sikit.
jangan buat muke sedih, sayu, atau pun termenung di dalam bilik.
ini kerana.... time partner awak raye kat kampung kite,
mereka pun mcm tu.
teringat kampung mereka jugak...
kepada mona-yang kau g kerja giant tu buat ape? kan dah tak buleh raye. lain kali kerja lepas raya paham? berapa banyak duit pun boleh dapat, tak dapat nak bandingkan dengan ke'best'an raye dgn family kite nak pulak di kampung.
oh ye.. saye nak minta maaf sebab merajuk di rumah paklong Li.
hoho...sengal punye anep.ni sume gare2 kau la.

August 29, 2009

La~dee.da.di.da

Kehadapan, kebelakang, kekiri dan kekanan pembaca yang budiman (lah sangat~ huhu).

pade hali ini saye akan men'story-mory'kan sebuah kesah yang bertajuk - S.O.G.O

pada hari semalam aku ke S.O.G.O bersama tHe SaNs. kami bertolak agak lmbat kerana ayh kerja(aku pun keje gak smlm. infact aku la yg balik lmbt dari opis) dan setelah di+/-, kami bertolak la. takkan la tak jadi pegi lak..kan? kami tidak bercadang menge'park' kete kat S.O.G.O sebab memang sahih, terang, suluh ngn spot light yg besar gabak, takkan ade paking available dlm masa 20 menet pertama kami enter bangunan tu. So, kami berkeputusan pilihan raya menang tanpa bertanding (maknanya ayh decidekan, org lain ikut je tanpa bagi cadangan) untuk menge'park' estima putih pujaan azeq San tu kat Maju junction. huhuhu... banyak lagi kosong kat sini.. takpe lah.. hal ini telah menimbulkan pantun..sila dengar ye...

park tinggi2,
sampai cucur atap,
sape pegi parking S.O.G.O,
pergi la parking.... ade aku kesah?
(nti korang sakit hati, makan hati, hati batu time bulan pose sbb cari parking kat S.O.G.O tuh)

park tinggi2,
tinggi lagi parking maju junction,
kenapa park kete tinggi2,
suka hati bapak aku lah!
(dah bapak aku yg bawak kete, harus la suka hati dia)

park tinggi2,
tinggi rendah-rendah tinggi,
ape dalam baju?
ade baju pagoda...
(ni kes tgk MJ kat tivi smlm pakai pagoda dalam baju lawa dia punye pasal la ni)

park tinggi2,
lagi tinggi lagi gayat,
sape lagi tak pegi (S.O.G.O),
baik pegi cepat
(pastu paking kat maju junction taw-walaopun paking mahal sikit, lebih baik dari takde paking kat sogo tuh!)

oh sampai dah kat maju junction, kami pun turun kerete, turun lif, turun tangge, lalu jalan jalan jalan sampai ke S.O.G.O. setibanya kami di S.O.G.O, kami pula naik tangga dan naik lif sampai la ke tingkat 4. (untuk perhatian:: tingkat 4 ni bahagian kanak2 ye) kami ke tingkat ini untuk membeli baju ayish yg chomelnye (~~,)V. bila kuar je dari perut lif, kedengaran suara hiruk pikuk manusia2 shopping raya. dan paling menarik pehtian aku ielah, budak nangis. buleh kata tiap-tiap 10meter mesti ade budak nanges meraung2. maka aku 'pung' mengelistkan kebarangkalian budak2 nanges kat tingkat 4 S.O.G.O neh... mari kite selidik satu, dua, tiga... mula!!!

  1. nanges sebab lapa (baby kecik tak pose, mak bapak yg pose mungkin lupe ank diorang tak puase)
  2. nanges sebab nak kna dukung (mak bapak yg tak bawak stroller tu mesti nyesal. banyak kegunaan stroller ni selain letak ank, buleh letak beg susu ank, boleh sangkut baju yg dah dipilih serta beg plasitik yang penuh ngn barangan yang di beli tuh. tak de la penuh tangan kiri-kanan pegang beg plasitik S.O.G.O yang kaler putih merah tu)
  3. nanges sebab nak barangan Ben 10 tak pun baju Barbie.... (errhhh harus la, kalau aku seusia mereka, aku juga mahu!!!!!!)
  4. nanges sebab tak dapat baju or seluar or sekert yang diorang nak (aku tgk budak tu beria2 nanges menunjukkan satu baju nih kat mak dia, pastu mak dia 'make-dunno' jek lalu blah seolah olah tak nampak baju tuh... budak tu punye meraung... buat aku berdoa, janganla ank aku mcm tu nanti. haru aku nak melayan)
  5. yang paling tipikel aku jumpe kat shoping complex time sale ~ anak2 kechik nanges sebab terpisah dari mak ayh!!!! uluh.... kesian aku tgk ank india semalam. baju comey dah, dengan gelang n subang sume, tapi nangis smpai merah mata, meleleh air idung. mak dia ilang da.. bukan dia yang ilang, mak bapak dia ilang. bgus betul promoter tu pujuk ank kecik ni. kate nanti jumpe la mak dia. promoter melayu ni bagus betul cara pujuk, asal budak tu nak nangis kuat je, dia cakap cakap cakap. mesti budak tu nak dengar... so tak jadi nangis. nanti aku nak try lah kat anak-anak sedara aku. hehehehe... (ank kecil dan promoter ini merupakan contoh 1 Malaysia ye tuan2 dan Puan2)
Hal kanak2 nanges ni mengingatkan aku pada anoy, ye anoy, ko. knape? tak pecaye ke? haaa...
aku teringat kat anoy ni sebab dia penah cakap, dia suke tengok budak2 kecik yg twin. sebab comey je pakai baju same n banyak same la la la... aku pun cakap takde comeynye diorang tu bila besar nti.(nak pulak payah giler nak bawak mereka bershopping time sale raya macam neh!! oh Tuhan.... perlukan banyak kesabaran neh!!!) hahahaha.. pastu anoy cakap lagi, aku paling tak tahan tengok budak kecik menanges2 meraung2 bergolek2 kat lantai mall sebab nak mainan ke ape ke... hakhakhak.. baru ko tawu yg budak kecik tak lah comel mana (pada certain masa n sampai suatu masa je la kan).. anoy, aku berdoa pada Tuhan kita yang maha Esa, semoga ko dapat ank twin n yang nanges guling kat lantai Mall nak mainan. hahahhaha...kalau buleh aku nak tengok saat ni dengan mata kepala ku sendiri. (~~,)

lepas shoping-moping di S.O.G.O, kami pun ke rumah indie^inside@kak.siti untuk berbuka puasa- kat sini aku dapat memahami istilah 'luar macam setinggan, dalam macam kondo!'. induk... cantik umah induk, kerusi saye duduk semalam tu paling best!!! merasa gak bersantai di pelamin.. hek hek hek..

emm tuje. sekian, terima kasEh !!!!

July 30, 2009

Aku.dan.henpon.baruku,

aku ade crite x yg aku dapat henpon baru?
henpon baru aku ni warne merah
knape henpon aku merah?
ooo...sebab ayh suke kaler merah kot...
entah la.. nti aku tanye ayh knape tiap2 kali bli henpon utk aku,
mesti kaler merah

tadi aku tgk gambar adik bradik aku mase umo masing2 setahun kat tangga umah aku
huhu,,, yang aku perasan, hanip sorang je yang memandang kamera
oh hanip, mungkinkan suatu hari nanti ko akan menjadi model pakaian muslim ternama di mesia ini?
alangkah hebatnya adikku masa itu.. ngeh3....
oh ye hanip, pakaian muslim je taw..
model spender tak buleh occay
haram tuh!!!!
yek dah ke jelik aku tengok
ntah2 aku tak ngaku adik pulak nanti
ape2 je la..

oh ye, masa aku tgk tu dengan nana..
dia kutuk gmbar aku,, kate aku punye baju time tu tak cantik la
ape la itu la ini la...
hamboi makcik... mulot kau.. ko nak ngate aku tu ko tgk gmba ko dulu x?
ko punye gambar tu kan terkangkang...
busuk!!! bau pampers.. hahahaha...
walaupun baju ko mcm cantik je, tapi pose terkangkang kau tu tak bergaya langsung
bwekkk.... hahaha (tak mo kalah ngn adik sendiri)

emm... nti nak balik kmpung mlm esok..
ade plan nak buat lemang
kalau aku rajin nanti aku cerita pasal buat lemang ni kat blog
tapi aku sangat positif bahawa aku malas nak mendokumentasikan perihal membuat lemang tu nanti, tak pe lah. tu je kot...

oh ye ina kalau ko bace ni, sile emailkan kat akusenarai lengkapbarang yg ko nak aku pos ke NZ.
sekian terima kasih

July 07, 2009

CIDB KL 6 & 7 July

Emm, aku dah pun selesai menghadiri kursus menggubal soalan kursus kontraktor. haih, ade jugak kursus untuk membuat kursus punye exam eh. aku tak terfikir pun nak attend lagi memandangkan aku tak berkaliber langsung bab kontraktor2 ni. haih...saba yo lah.


2 hair yang aku g ni bosan gilo. aku disuruh jadi budak paksa rela menyediakan set soalan exam yang mereka mahu. mentang2 kecik lagi. sedap je diorang suruh. tapi tu mmg keje aku pun. sbb aku je boleh diorang suruh.


huhu.. nasib baik ade nibby. hehe. dia sangat banyak membantu aku untuk tidak menjadi bosan. bgus betul nibby. hari ni aku ade jugak try cari blog nibby tapi tak jumpe. mungkin nanti2 aku boleh cuba lagi.. (woi nibby, kalu ko bace ni, baik ko btaw aku ape blog ko. hangin aku nak cariknye!!!!)


aku harap lepas ni CIDB boleh le menyiapkan set set soalan lain yang diorang nak guna tu nanti n pass kat kitorang secepat mungkin.


sepanjang 2 hari tu aku duk kat Grand Seasons la. mana lagi. dah nama pun CIDB ni kat GS avenue, harusla berkursus di sini kan... aritu bilik aku tingkat 22, tapi kali ni bilik aku tingkat 29. tinggi siot. nak muntah aku naik lif. mmg la aku tak panjat tangga naik tingkat 29 tu tapi aku paling tak suka naik lif. so aku pening2 lalat la. ade gak orang cam aku ni. huhu... n kali ni bilik aku sama aras ngan bilik Nibby tu. suke la pulak dia main loceng bilik aku. kalau bebunyi je confim dia yang tekan. cesss. aku taw la ko nak datang, tak payah la tekan banyak2 kali. ish3...


bilik kat tingkat 29 GS ni best sikit je dari yang tingkat 22 sbb dia ade kasi pc sekor n iron+iron board sekor. hohoho. boleh aku iron skirt daa... besh2. takde la pakai baju kudut-kudut g kursus. malu le=)


aku juge turut berjaya membeli kasut semasa di KL tu. aku telah ke times square yang bosan dan hambar itu. terbang duit aku. ish!!!!!... aku tak leh lak nak upload pic sekarang. nanti aku upload k?


June 22, 2009

Melawat Hanif a.k.a Kopi Susu di Pedas

Alkesah..maka tersebutlah kesah...
sang kancil beramai2 menghadap kebawah duli sultan firaun...

Ari ahad semalam aku, mak, ayah n harith g la sekolah hanip tu. otw nak g je telah membuatkan harith tetido sampai tak mau bangun pun jumpe abg dia.ish3...dia tido baik punye... almaklumlah seat belakang tu dia conquer sorang2. aku lak chop seat tengah2 tu. xde nak kongsi ngan sape2. saje2 je naik estima yang besar tu ber4 n g sekolah hanip ni.


tengok ni... baik punye landing la.... ntah ade air liur basi kat situ...

pastu cari punye cari punye tunggu punye tunggu lagi, sampai tak larat panggung muka depan aspura tu, aku pun g la cakap kat mak kat kete yang hanip tak dapat dikesan. tapi tibe2 mak pun cakap," Anip dah call baru jap tadi. dia baru nak turun," hamboi2 enak punye budak. buleh lak main calling2 sedangkan aku dah suh budak panggil dia turun tadi. hampeh btul la. ish3...

lalu, hanip pun turun dengan berbaju kemas (seperti biasa dia suke la pakai smart2 walaupun g kantin sekolah) siap pakai belt lagi. pergh.. rupa2nya dia nak pujuk mak ayh bawak dia outing secara illegal. hohoho nehi he... tada buleh itu macham.... mau langgar itu undang2 sekola... cannottttt.... tujuan nak outing konon2nya nak bli sardin or susu tin untuk tujuan hari koop sekolah kot. lebih kurang la. kalau tak hari koop, hari koko. aku pun tak brapa nak amik kesah sangat ape yang dia nak buat ngan barang2 tu. bila ayah offer diri nak p beli barang tu kat pedas untuk dia, trus hanip buat2 lupe... aiseh..nampak nak ado udang disebalik batu ...

ni dio gayo frust hanip sbb tak dapt outing illegal..pastu pandai lak dio koba kek omak yang nana dulu buek tak po..oi nana, kalau la ko mmg buek kojo jahat ni, insap la copek..

pastu macam biaso la, sesi makan2 kat kantin skolah podeh ni. mak bawak bokal durian untuk anip. sonyum anip suko amek agak eh. makan la anip..smpai abih pun takpo. ha..tu yo lah nak crito pasal melawat anip ni ha.

tu hanip ngah bukak bokeh eskrim yang berisi durian. hummang aih bau dio... pergh...

ina, kalau ko baco ni kan, aku minta maap la xdapek nak nganta durian kek new zealand. takut sampai kat kastam orang putih tu, pengsan satu building lak nti dek bau eh yang semorbak harum mewangi tu. nti ko balik, kito makan la yo...



June 19, 2009

AKu diOpis Ni...asYIk gElak je Smpai Kuar Ayer MaT3... huhuhu

LUCHU SUNGGUH (",)

ko tawu... aku duk dikalangan mereka2 yang heppi go lucky...ade je benda yang diorang boleh buat gurau. asyik gelak je. aku yang baru masuk ni tumpang gelak skali. sampai mngalir air mata..adoiyai... lucu banget la mereka ni. haih..ade je bnda nak dibuat lawak. sorang sorang kena, macam2 hal btul.. bahan bahan...redha je lah kalau korang kena tu eh. aku tumpang2 gelak je. sbb aku baru lagi kat sini. confirm pun blUm kat QSNS ni..haih...
Mari kita lihAt..siApa PuLa yang Kenaa.... (^_^)V

"budak opis gelak sampai sakit perut, kluar air mata n boleh sampai tahap sesak nafas"


June 12, 2009

A person that i know who should not influence me

I get to know him from syafiq...
one thing that i noticed about him was how he talks...
i don't really care other things bout him...
n i got this one problem trying to picture him and his bestfriend Lio...
ok ok ... back to this person
that day i was on the phone with syafiq when i first heard his voice...
the problem with me is
evrytime i heard someone else on the phone i want to know who is that person
this fela kan.. he talks like SERETing his voice tau...
you guys tawu seret tak?
seret is like walking lazily
n imagine applying that to him talking...
as if he sambung all the words he said...
people know him by many names but i'll mentioned him as Seret when i talk to syafiq..

last night i was on the phone with syafiq (again)
and my hidung tersumbat
so my voice kelaut ke gunung jadi sumbang
since i cannot breath when i talk
my voice becomes seret
syafiq cakap kat i...
apesal you cakap seret ni? belubang tanah u cakap seret2...
oi..ape plak i cakap seret... hidung tersumbat lahhhhh
its not right menyamakan i dengan how SERET talks taw

so this morning hidung pun dah ok n i dah boleh cakap macam biasa
thank god...
by the way...
this Seret guy... dia ialah amir faridz...
ahahaha... yes za, terk cakap seret seret seret...
positively i berpendapat yang Seret takkan baca this blog..
thats y i wrote this down...
hahahahaha

June 10, 2009

kE$aH SiAnG tADi...

HaRi inI hARi rAbu...
sAye bAngun
lewaT...
tEruS gosOk bAju..
LaiN kaLi taMaW tIDo lePas SubuH...
tAkUt tElajaK laGi peGi Ofis Ayah...

SaYe BangUN LeWat...
jAdi tAk seMPAt bR3KFe$t...
Lalu pEgi ofiS...
tEruS rASa LaPa..
saMpAi TenGah Hari...
BaLik MaKAn LaHom...
MacAm ORang SoMaLiA...


June 08, 2009

Hari ini aku....

Pada haRI ini...
aku masuk Opis QSNS...
aKu bUAt bOdo...

sAmpaI arr AyAh sUh dUdUk kat mEja aku...

PaDa haRI ini...
aKu rasE panas...
teMpat aku NgadAp MatehaRi...
aKu p BiliK ayAh...
AirCond kUat SikiT...

PaDa haRI ini...
aKu bOrak2...
aYah kAte cAri Idea...
MarketinG buKan bIdang Aku...
laLu akU knA bUaT bLog...
UTk aYah aku...

PaDa haRI ini... AkU p3AcE aJ3

PaDa haRI ini...
aKu bUat BloG...
nAma Blog iTu ccdprograms.blogspot.com ...
iSi aku Tiru aBg HuSsaini...
sEbab akU maLAs...
cAri iDea SendIri...

PaDa haRI ini...
aKu maKan CokLEt...
Tapi cOKlet mAhal...
akU makAn Keli...
Tapi kEli masin...
aku makan Hati...
terKurung lUar Rumah dEkAt sAtu Jam...

PaDa haRI ini...
aKu puNch carD maSa bAlik je...
Sebab aKu dApat CaRd Tu Lambat...
tApi aKu tAkut...
PunCh cArd aku MErah...
Nanti Boss bISing...
sEbab Boss tu ayaH...

PaDa haRI ini...
aKu tULis Blog sAmbil LApa...
Tak taw nAk maSak ape...
nAk aJAk AyaH makaN lUar...
taPi rAsa TaKut...
tErPAksa IkaT Perut...

PaDa haRI ini...
sEkIan TeRiMA kAs3h...





June 04, 2009

Bongek btul tanya 100 soalan kat aku neh.

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: mineral water je
2. Last phone call: MAS Syafiq D
3. Last text message: refer no 2.
4. Last song you listened to: I Go
5. Last time you cried: last week kot

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: emm tak sure la. xde kot. ke ade? ntah la.
7. Been cheated on: definitely yes.. mangkuk betul.
8. Kissed someone & regretted it: no lah... baby tu sume comel2 belaka
9. Lost someone special: yes, my two fav kezens...
10. Been depressed: sekarang pun sedang mengalaminya
11. Been drunk and threw up: oi.. this one never okayh!

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. Black
13. White
14. Pink

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: mestila ade... saya rase kamu taw kamu siape =)
16. Fallen out of love: no kot
17. Laughed until you cried: gelak guling2 pun bnyk gak
18. Met someone who changed you: taun ni blum lagi
19. Found out who your true friends were: I know almost each and everyone of them
20. Found out someone was talking about you: yezza...n i was pissed of knowing that.
21. Kissed anyone on your friend's list: too many of them girls
22. How many people on your friends list do you know in real life:banyak juga yang tiba2 add but mostly they were from the same school. s'okay la
23. How many kids do you want?: 3 to 4? definitely more than 3
24. Do you have any pets: Baby n Oyen
25. Do you want to change your name: i'm happy with my name.
26. What did you do for your last birthday: ntah. can't remember
27. What time did you wake up today: quite early
28. What were you doing at midnight: waiting for Syafiq to give me a call. nak cerita macam2 la kononnya but end up mengantuk n tertido.
29. Name something you CANNOT wait for: buy a new phone n laptop. miahahaha
30. Last time you saw your Mother: yesterday. she stay back kat kampung
31. What is one thing you wish you could change about your life: my emo-thing
32. What are you listening to right now : kipas pusing2 di atas kepala (its not a song)
33. Have you ever talked to a person named Tom: not yet
34. What's getting on your nerves right now: entah la... cant tell
35. Most visited webpage: Facebook and facebook and facebook
36. Whats your real name: Izzati binti Sanusi
37. Nicknames: atie, Issati, Sati, Ti
38. Relationship Status: in a relationship
39. Zodiac sign: Pisces
40. Male or female?: FeMale
41. Primary school: St. Aidan, SK Taman Dusun Nyior
42. Secondary school: SMA Persekutuan Kajang
43. High school/college/university?: Perak Matriculation College
44. Hair color: Hitam
45. Long or short: Both
46. Height: 5 ft plus
47. Do you have a crush on someone?: ow yessss...
48: What do you like about yourself?: i love me.
49. Piercings: ade 2
51. Righty or lefty: Right Round Right Round, when you go down, when you go down down..

FIRSTS :
52. First surgery: Takde pun
53. First piercing: Sekolah rendah
54. First best friend: ade la 2,3 org tapi dah tak best fren.
55. First sport you joined: handball
56. First vacation: tak hengat. sbb masih kechill
58. First pair of trainers: tak taw la

RIGHT NOW
59. Eating: cokelet kecik bodo je sbb rasa xpuas hati makan tu
60. Drinking: air peti sejuk
61. I'm about to: baca yasin
62. Listening to: bunyi kipas lagi
63. Waiting on: gambar dari MAS Syafiq D. ape da. tadi kata nak bagi

YOUR FUTURE
64. What kids?: rascals.
65. Get Married?: Definitely...waiting for my sister to come back n help me sort things out.
66. Career?: still kerja ngan ayah sampai nanti nanti

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: both
69. Shorter or taller: depends
70. Older or Younger: both

71. Romantic or spontaneous: spontaneous!!!
72. Nice stomach or nice arms: tak heran pun
73. Sensitive or loud: sensitive
74. Hook-up or relationship: Relationship .. hook-up tu bodo
75. Trouble maker or hesitant: dua dua pun

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: tamaw
77. Drank hard liquor: lagi tamaw
78. Lost glasses/contacts: nope. vision = 20/20
79. Sex on first date: tamaw
80. Broken someone's heart: i dont think so. people barely care bout me
82. Been arrested: xingat pun bile last time pegi balai polis.
83. Turned someone down: ade la sikit2.
84. Cried when someone died: yess.. huk huk huk
85. Fallen for a friend?: yes! yes! yes! yes! four big yesses

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: sometimes i doubt it
87. Miracles: err... ni kedai jual stationeries luar USM tu ke?
88. Love at first sight: tak
89. Heaven: YES
90. Santa Claus: tak pecaya langsung neh
91. Kiss on the first date: apekah ini? kiss on the first night mau mau... sape mau kawin ngan saye?
92. Angels: Malaikat saya percaya lah

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: Yes but one of them is not serious
95. Did you sing today?: ade. Bila rasaku ini rasamu
96. Ever cheated on somebody?: yes... ngeh3.
97. If you could go back in time, how far would you go?: form 5. i want to know more of him than i could remember. shish... wasted but happy
98. If you could pick a day from last year and relive it? ntah la. tak tau nak pilih hari mana.
99. Are you afraid of falling in love?: nope... like amar said... love is like rainbows and unicorns... i like =p
100. Posting this as 100 truths?: bongek btul tanye 100 soalan kat aku neh.

May 30, 2009

after all these weeks full of mess...

Hi there,
after quite sometime i decided to shut down my blog. since there would be no living person will browse my blog until someone dropped in his comment on the police car that i dream of seeing one with my naked eyes. maybe if i travel more on the highway, i will came across them one day (oh god why am i so obsessed bout police car?). after reading his comment, i started to scribble this down.

so many thing happened in my life and i don't know where to start. i feel like telling you people about what happened to me past few months but i need the time to structure all my points. (and later i will realize i didn't tell much)

1. i completed my final semester in USM successfully and graduation is two and a half months away. i sent my baju to the tailor but the problem now is i lost the receipt. where on earth did i left that piece of paper i still couldn't recall. haih. its ok lah. hoping that the seamstress remember my face. and still, i got to find a matching tudung bidang 60. but today when i went to the seamstress, she said that my baju belum potong pun lagi. WT*, after one month still no progress? i was mad but i need to control myself. let go for awhile. later marah pun boleh. since there are plenty of time left, why dont i keep that problem aside first and continue on other thing.

2. until today i am still unemployed. the fact that your father got his own firm but still couldnt squeeze you in the office is a new phenomena to me. but i'm okay with that. i got ample time to malas-malas around the house and play with our new kitties. they are jane doe I and jane doe II. still no name. both girls. but i like to call them sayang and adik. hahaha...

3. my gateway to aceh is now a dream not coming true. haih... i already paid the ticket and all i can say now is that my money (oi freakin s**t... that one i save from my allowance semata2 for a nice trip out from my hometown) goes down the drain. this one makes me sick but for the sake of my mum's happiness, i'll just let go.

4. emm what else? oh ya. the cats. i posted pictures of our cat in my facebook photo album. the white and the orange. Baby and Sayang. huhu.

5. End of this week (7th of June) my aunt will get married. actually i need to pack my stuff and get ready to balik kampung with my uncle. i guess i wont be around quite sometimes.

ok lah, i need to say goodbye for now.
salam

March 02, 2009

Silencer ~~ kewl nye


­It is amazing that anything is able to silence a gun, but gun silencers actually work on a v­ery simple principle.

Imagine a balloon. If you pop a balloon with a pin, it will make a loud noise. But if you were to untie the end of the balloon and let the air out slowly, you could pop it making very little noise. That is the basic idea behind a gun silencer.

­To fire a bullet from a gun, gunpowder is ignited behind the bullet. The gunpowder creates a high-pressure pulse of hot gas. The pressure of the gas forces the bullet down the barrel of the gun. When the bullet exits the end of the barrel, it is like uncorking a bottle. The pressure behind the bullet is immense, however -- on the order of 3,000 pounds per square inch (psi) -- so the POP that the gun makes as it is uncorked ­is extremely loud.

A silencer screws on to the end of the barrel and has a huge volume compared to the barrel (20 or 30 times greater). With the silencer in place, the pressurized gas behind the­ bullet has a big space to expand into. So the pressure of the hot gas falls significantly. When the bullet finally exits through the hole in the silencer, the pressure being uncorked is much, much lower -- perhaps 60 psi. Therefore, the sound of the gun firing is much softer.

­Several alert readers have written to point out that a bullet that travels at supersonic speeds cannot be silenced because the bullet creates its own little sonic boom as it travels. Many high-powered loads travel at supersonic speeds. The silencer can remove the "uncorking" sound, but not the sound of the bullet's flight.



this article has been 'codek' from here.



March 01, 2009

I'm sending this link.... check this out

jadi kenyataan.... jadi kenyataan....
i read about our PDRM nk beli Lancer months ago...
yeay, dah beli n dah dapat pun gamber2 itu.
saye sangat suke kereta itu ye..
sangat suke sebab saye suke lah hahaha...
ape ni? macam gile ni cakap pasal kereta ni?
huhu. emm... oh ye ni link nye.....
(klik sini untuk Lancer Polis)
suke x?
kawan kawan...suke x????

Happy birthday Mama (1st March)


Buat mak yg org paling sayang, (sayang ayah juge)

org nak wish happy birthday kat mak, sowie org tak balik n celebrate besday mak. org de banyak sikit keje nak siapkan. nanti org balik la. org hope mak happy menjalani kehidupan harian yang Bz (g kuliah n sume2) disamping ayah, nana n ayish. (sile suruh nana buat kerja rumah bila mak g kuliah). org doakan mak sentiasa diberikan kemudahan dalam mengerjakan ibadah dan juga dalam lain lainhal yang mak buat.

daripada org, hehe, org sayang mak sangat2 (oh ye ayah,,, org sayang ayh jugak!)

Names you never think of like Izzizzle, Bvlgari Eclipse, Izzti and San Ruby

1.YOUR REAL NAME: Izzati Sanusi

2.WITNESS PROTECTION NAME:(mother and fathers middle names)
San Ruby (hahaha)

3.NASCAR NAME:(first name of your mother's dad, father's dad)
Abu Md (ha????)

4.STAR WARS NAME:(the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
Izzti (shuke)

5.DETECTIVE NAME:(favorite color, favorite animal)
Black dolphin

6.SOAP OPERA NAME:(middle name, town where you were born)
Iss Seremban (what? i dnt hv middle name)

7.SUPERHERO NAME: (2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)
The White Skyjuice (gelak golek2)

8.FLY NAME:(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)
Iz-iz @ Iziz

9.ROCK STAR NAME:(current pets name, current street name)
Seraphinea PG5/2

10. PORN NAME: (1st pet, street you grew up on)
Cat BE

11.YOUR GANGSTA NAME:(first 3 letters of real name plus izzle)
Izzizzle (how to pronounce?)

12.YOUR GOTH NAME:(black, and the name of one of your pets)
Black Mooney

13. STRIPPER NAME: (name of your fav perfume, fav candy)
Bvlgari Eclipse

14. WIZARD'S NAME: (last 3 letters of mother's name, first 3 letters of current job, first 3 letters of your zodiac sign and last 3 letters of home street's name)
Iahquapisolf (Aiyah-kUa- pi-Solf? Wt*)

15. PIRATE'S NAME: (fav action hero's last name, your 'pet' name, fav comedian's last name) add "Captain" to beginning
Captain Rhys Seraphinea Shauki

February 28, 2009

best thing about technology

okayh... ini ade cerita best..... ade berita hangat. org2 di rumah saya sudah mule YM. ini satu berita yang bagus. mereka semakin maju (terutamanya nana).... ngeh ngeh ngeh. mlm tadi sudah cakap sama mereka. erh..sume nak cakap sekali ramai2. ish3. huhu. tak pe tak pe... saya sayang kamu semua orang juge. bagus la dah reti guna Ym. murah nyer la nak call kamu nanti. weeee......

February 20, 2009

Bercuti sakan la kawan2 ku ini.

okeyh, ni ade brite best, za nak pegi BALI
n now rafiqah pun nak g BALI.
hehe..semua orang pun nak pegi BALI kecuali saye... (sedih).
za dah beli ticket to BALI dengan 7 orang kawan2 dia
n iqa pule tgh plan nk bawak orang lagi.
bestnye pegi...
saye maw kirim gambar sahaje buleh x?

huhu... i'm looking for something to do.
just buat syarat nak melepaskan kesedihan kerana xdapat berjalan2.
maybe i'll spend my weekends at borders,queensbay
or maybe mph in gurney.
oh sungguh bosan.
rumates n kawan yg rapat sudah balik ke rumah masing2.
saye yang sedih ini lagi tinggal sorang2.
okeyh... saye nak golek2 wat keje xberfaedah
n try tanye cik azuwa kalaw2 dia nk g gurney.
maybe saye buleh menyibuk.

ok lah... bye.

February 19, 2009

tag game from Amar Amirah

The 6th And The 6th

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged

So, here's the pic!

the picturre was taken by Encik Ayah last raya i think. my sis ^ina^ tried to imitate memencangkung. bodol punye adik. the one behind us tu Nana.. another sister of mine. ngehhh...

i would like to tag...

^zahirah^
^fatema^
^fatema^
^murni^
^alan^
^lan^



February 18, 2009

dress mania

okayh, graduation dinner is one and a half month to go n the girls now busy searching for their purrrfect dress for dinner.... for the boys, i'm not really sure. actually i don't care pun. boys can wear anything but the girls yg very excited bout the dress hunting trips. Queensbay, gurney, georgetown.... almost all shopping complex dah pegi. not even a dress pun diorang puas hati. few of them already decide what to wear but most of them keep on searching. they even search the net to get some ideas for their dress. huhu... how bout me? ermm... i maybe wear something from my closet. i cant spend much for the dinner. my parents wont love the idea of buying outfit for dinner thing. haha..

i came across few dresses on the net that i consider cheap since they're not more than 40 ringgit but my friend said the dress i wanted is not suitable for our dinner. ngeh2. like i care. i wish i can upload the dress i berkenan tu. on second thought, xmau lah. ugly n xseswai kan...hehe... pape je lah.

emm... by the way, gud luck girls.... find you r best dress n melaram la on that day.

^NiGht in tHe gArd3N^
*thirD Y3Ar gRaduAtiOn diNNer*

January 07, 2009

its been crazy ya (2)

yup, its me again. lats night 'someone' set fire in IK. then in seconds, fire drill....lalala. the bomba came, together with the security guards and not forgetting the ambulance. im so sure that MPD was behind this drama of smoke and handsome abang bomba saving 3 victims... (i called them drama queens- pemenang anugerah pelakon wanita harapan) then the felo start giving out her again n again never ending yet the same speach bout fire drills. *rentung-bahaya-handphone-100 over boys missing from their dormitories-not being cooperative and so on* then the demo thing with the abg bomba. you know that demo on how to put out fire. hehe... i wasn't concentrating at all.
for the time being i want to concentrate on eclipse. last 30 pages.... very hard to stop reading.

p/s: john, thanks. love you.

its been crazy ya...

this week started with the boss handing out so many instruction to me n Alan (lucky, Alan got all the time to accompany me to see the boos. thanks Alan). i tried to be nice and keep on smiling when i went to see him at his office (should i call it headquaters now?). kak azuwa went to putrajaya since monday. the latest i can see her is tomorrow. if only i'm so rajin to see her at the office. today i merajuk. John went out with alif. im quite sad actually. nak ikut jenajalan pun tak buleh. he keep on making promises that he will consider holiday the both of us. i want to go to langkawi or bandung with rafiqah. since za will be going to aussie after exams, i wish i could go somewhere with my friends.
but will dad give me duit joli-joli... i dont think so. haih....

i finished reading twilight- one vampire killed
finished reading new moon- another one vampire down
quarter of book three eclipse- should be more vamps die in this one.
read briefly on breaking dawn- i need time. maybe weekends kot.

i want to go shopping. its some sort of meditation to reduce all the stress gained in USM haha.