June 22, 2009

Melawat Hanif a.k.a Kopi Susu di Pedas

Alkesah..maka tersebutlah kesah...
sang kancil beramai2 menghadap kebawah duli sultan firaun...

Ari ahad semalam aku, mak, ayah n harith g la sekolah hanip tu. otw nak g je telah membuatkan harith tetido sampai tak mau bangun pun jumpe abg dia.ish3...dia tido baik punye... almaklumlah seat belakang tu dia conquer sorang2. aku lak chop seat tengah2 tu. xde nak kongsi ngan sape2. saje2 je naik estima yang besar tu ber4 n g sekolah hanip ni.


tengok ni... baik punye landing la.... ntah ade air liur basi kat situ...

pastu cari punye cari punye tunggu punye tunggu lagi, sampai tak larat panggung muka depan aspura tu, aku pun g la cakap kat mak kat kete yang hanip tak dapat dikesan. tapi tibe2 mak pun cakap," Anip dah call baru jap tadi. dia baru nak turun," hamboi2 enak punye budak. buleh lak main calling2 sedangkan aku dah suh budak panggil dia turun tadi. hampeh btul la. ish3...

lalu, hanip pun turun dengan berbaju kemas (seperti biasa dia suke la pakai smart2 walaupun g kantin sekolah) siap pakai belt lagi. pergh.. rupa2nya dia nak pujuk mak ayh bawak dia outing secara illegal. hohoho nehi he... tada buleh itu macham.... mau langgar itu undang2 sekola... cannottttt.... tujuan nak outing konon2nya nak bli sardin or susu tin untuk tujuan hari koop sekolah kot. lebih kurang la. kalau tak hari koop, hari koko. aku pun tak brapa nak amik kesah sangat ape yang dia nak buat ngan barang2 tu. bila ayah offer diri nak p beli barang tu kat pedas untuk dia, trus hanip buat2 lupe... aiseh..nampak nak ado udang disebalik batu ...

ni dio gayo frust hanip sbb tak dapt outing illegal..pastu pandai lak dio koba kek omak yang nana dulu buek tak po..oi nana, kalau la ko mmg buek kojo jahat ni, insap la copek..

pastu macam biaso la, sesi makan2 kat kantin skolah podeh ni. mak bawak bokal durian untuk anip. sonyum anip suko amek agak eh. makan la anip..smpai abih pun takpo. ha..tu yo lah nak crito pasal melawat anip ni ha.

tu hanip ngah bukak bokeh eskrim yang berisi durian. hummang aih bau dio... pergh...

ina, kalau ko baco ni kan, aku minta maap la xdapek nak nganta durian kek new zealand. takut sampai kat kastam orang putih tu, pengsan satu building lak nti dek bau eh yang semorbak harum mewangi tu. nti ko balik, kito makan la yo...



June 19, 2009

AKu diOpis Ni...asYIk gElak je Smpai Kuar Ayer MaT3... huhuhu

LUCHU SUNGGUH (",)

ko tawu... aku duk dikalangan mereka2 yang heppi go lucky...ade je benda yang diorang boleh buat gurau. asyik gelak je. aku yang baru masuk ni tumpang gelak skali. sampai mngalir air mata..adoiyai... lucu banget la mereka ni. haih..ade je bnda nak dibuat lawak. sorang sorang kena, macam2 hal btul.. bahan bahan...redha je lah kalau korang kena tu eh. aku tumpang2 gelak je. sbb aku baru lagi kat sini. confirm pun blUm kat QSNS ni..haih...
Mari kita lihAt..siApa PuLa yang Kenaa.... (^_^)V

"budak opis gelak sampai sakit perut, kluar air mata n boleh sampai tahap sesak nafas"


June 12, 2009

A person that i know who should not influence me

I get to know him from syafiq...
one thing that i noticed about him was how he talks...
i don't really care other things bout him...
n i got this one problem trying to picture him and his bestfriend Lio...
ok ok ... back to this person
that day i was on the phone with syafiq when i first heard his voice...
the problem with me is
evrytime i heard someone else on the phone i want to know who is that person
this fela kan.. he talks like SERETing his voice tau...
you guys tawu seret tak?
seret is like walking lazily
n imagine applying that to him talking...
as if he sambung all the words he said...
people know him by many names but i'll mentioned him as Seret when i talk to syafiq..

last night i was on the phone with syafiq (again)
and my hidung tersumbat
so my voice kelaut ke gunung jadi sumbang
since i cannot breath when i talk
my voice becomes seret
syafiq cakap kat i...
apesal you cakap seret ni? belubang tanah u cakap seret2...
oi..ape plak i cakap seret... hidung tersumbat lahhhhh
its not right menyamakan i dengan how SERET talks taw

so this morning hidung pun dah ok n i dah boleh cakap macam biasa
thank god...
by the way...
this Seret guy... dia ialah amir faridz...
ahahaha... yes za, terk cakap seret seret seret...
positively i berpendapat yang Seret takkan baca this blog..
thats y i wrote this down...
hahahahaha

June 10, 2009

kE$aH SiAnG tADi...

HaRi inI hARi rAbu...
sAye bAngun
lewaT...
tEruS gosOk bAju..
LaiN kaLi taMaW tIDo lePas SubuH...
tAkUt tElajaK laGi peGi Ofis Ayah...

SaYe BangUN LeWat...
jAdi tAk seMPAt bR3KFe$t...
Lalu pEgi ofiS...
tEruS rASa LaPa..
saMpAi TenGah Hari...
BaLik MaKAn LaHom...
MacAm ORang SoMaLiA...


June 08, 2009

Hari ini aku....

Pada haRI ini...
aku masuk Opis QSNS...
aKu bUAt bOdo...

sAmpaI arr AyAh sUh dUdUk kat mEja aku...

PaDa haRI ini...
aKu rasE panas...
teMpat aku NgadAp MatehaRi...
aKu p BiliK ayAh...
AirCond kUat SikiT...

PaDa haRI ini...
aKu bOrak2...
aYah kAte cAri Idea...
MarketinG buKan bIdang Aku...
laLu akU knA bUaT bLog...
UTk aYah aku...

PaDa haRI ini... AkU p3AcE aJ3

PaDa haRI ini...
aKu bUat BloG...
nAma Blog iTu ccdprograms.blogspot.com ...
iSi aku Tiru aBg HuSsaini...
sEbab akU maLAs...
cAri iDea SendIri...

PaDa haRI ini...
aKu maKan CokLEt...
Tapi cOKlet mAhal...
akU makAn Keli...
Tapi kEli masin...
aku makan Hati...
terKurung lUar Rumah dEkAt sAtu Jam...

PaDa haRI ini...
aKu puNch carD maSa bAlik je...
Sebab aKu dApat CaRd Tu Lambat...
tApi aKu tAkut...
PunCh cArd aku MErah...
Nanti Boss bISing...
sEbab Boss tu ayaH...

PaDa haRI ini...
aKu tULis Blog sAmbil LApa...
Tak taw nAk maSak ape...
nAk aJAk AyaH makaN lUar...
taPi rAsa TaKut...
tErPAksa IkaT Perut...

PaDa haRI ini...
sEkIan TeRiMA kAs3h...





June 04, 2009

Bongek btul tanya 100 soalan kat aku neh.

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: mineral water je
2. Last phone call: MAS Syafiq D
3. Last text message: refer no 2.
4. Last song you listened to: I Go
5. Last time you cried: last week kot

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: emm tak sure la. xde kot. ke ade? ntah la.
7. Been cheated on: definitely yes.. mangkuk betul.
8. Kissed someone & regretted it: no lah... baby tu sume comel2 belaka
9. Lost someone special: yes, my two fav kezens...
10. Been depressed: sekarang pun sedang mengalaminya
11. Been drunk and threw up: oi.. this one never okayh!

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. Black
13. White
14. Pink

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: mestila ade... saya rase kamu taw kamu siape =)
16. Fallen out of love: no kot
17. Laughed until you cried: gelak guling2 pun bnyk gak
18. Met someone who changed you: taun ni blum lagi
19. Found out who your true friends were: I know almost each and everyone of them
20. Found out someone was talking about you: yezza...n i was pissed of knowing that.
21. Kissed anyone on your friend's list: too many of them girls
22. How many people on your friends list do you know in real life:banyak juga yang tiba2 add but mostly they were from the same school. s'okay la
23. How many kids do you want?: 3 to 4? definitely more than 3
24. Do you have any pets: Baby n Oyen
25. Do you want to change your name: i'm happy with my name.
26. What did you do for your last birthday: ntah. can't remember
27. What time did you wake up today: quite early
28. What were you doing at midnight: waiting for Syafiq to give me a call. nak cerita macam2 la kononnya but end up mengantuk n tertido.
29. Name something you CANNOT wait for: buy a new phone n laptop. miahahaha
30. Last time you saw your Mother: yesterday. she stay back kat kampung
31. What is one thing you wish you could change about your life: my emo-thing
32. What are you listening to right now : kipas pusing2 di atas kepala (its not a song)
33. Have you ever talked to a person named Tom: not yet
34. What's getting on your nerves right now: entah la... cant tell
35. Most visited webpage: Facebook and facebook and facebook
36. Whats your real name: Izzati binti Sanusi
37. Nicknames: atie, Issati, Sati, Ti
38. Relationship Status: in a relationship
39. Zodiac sign: Pisces
40. Male or female?: FeMale
41. Primary school: St. Aidan, SK Taman Dusun Nyior
42. Secondary school: SMA Persekutuan Kajang
43. High school/college/university?: Perak Matriculation College
44. Hair color: Hitam
45. Long or short: Both
46. Height: 5 ft plus
47. Do you have a crush on someone?: ow yessss...
48: What do you like about yourself?: i love me.
49. Piercings: ade 2
51. Righty or lefty: Right Round Right Round, when you go down, when you go down down..

FIRSTS :
52. First surgery: Takde pun
53. First piercing: Sekolah rendah
54. First best friend: ade la 2,3 org tapi dah tak best fren.
55. First sport you joined: handball
56. First vacation: tak hengat. sbb masih kechill
58. First pair of trainers: tak taw la

RIGHT NOW
59. Eating: cokelet kecik bodo je sbb rasa xpuas hati makan tu
60. Drinking: air peti sejuk
61. I'm about to: baca yasin
62. Listening to: bunyi kipas lagi
63. Waiting on: gambar dari MAS Syafiq D. ape da. tadi kata nak bagi

YOUR FUTURE
64. What kids?: rascals.
65. Get Married?: Definitely...waiting for my sister to come back n help me sort things out.
66. Career?: still kerja ngan ayah sampai nanti nanti

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: both
69. Shorter or taller: depends
70. Older or Younger: both

71. Romantic or spontaneous: spontaneous!!!
72. Nice stomach or nice arms: tak heran pun
73. Sensitive or loud: sensitive
74. Hook-up or relationship: Relationship .. hook-up tu bodo
75. Trouble maker or hesitant: dua dua pun

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: tamaw
77. Drank hard liquor: lagi tamaw
78. Lost glasses/contacts: nope. vision = 20/20
79. Sex on first date: tamaw
80. Broken someone's heart: i dont think so. people barely care bout me
82. Been arrested: xingat pun bile last time pegi balai polis.
83. Turned someone down: ade la sikit2.
84. Cried when someone died: yess.. huk huk huk
85. Fallen for a friend?: yes! yes! yes! yes! four big yesses

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: sometimes i doubt it
87. Miracles: err... ni kedai jual stationeries luar USM tu ke?
88. Love at first sight: tak
89. Heaven: YES
90. Santa Claus: tak pecaya langsung neh
91. Kiss on the first date: apekah ini? kiss on the first night mau mau... sape mau kawin ngan saye?
92. Angels: Malaikat saya percaya lah

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: Yes but one of them is not serious
95. Did you sing today?: ade. Bila rasaku ini rasamu
96. Ever cheated on somebody?: yes... ngeh3.
97. If you could go back in time, how far would you go?: form 5. i want to know more of him than i could remember. shish... wasted but happy
98. If you could pick a day from last year and relive it? ntah la. tak tau nak pilih hari mana.
99. Are you afraid of falling in love?: nope... like amar said... love is like rainbows and unicorns... i like =p
100. Posting this as 100 truths?: bongek btul tanye 100 soalan kat aku neh.