July 30, 2009

Aku.dan.henpon.baruku,

aku ade crite x yg aku dapat henpon baru?
henpon baru aku ni warne merah
knape henpon aku merah?
ooo...sebab ayh suke kaler merah kot...
entah la.. nti aku tanye ayh knape tiap2 kali bli henpon utk aku,
mesti kaler merah

tadi aku tgk gambar adik bradik aku mase umo masing2 setahun kat tangga umah aku
huhu,,, yang aku perasan, hanip sorang je yang memandang kamera
oh hanip, mungkinkan suatu hari nanti ko akan menjadi model pakaian muslim ternama di mesia ini?
alangkah hebatnya adikku masa itu.. ngeh3....
oh ye hanip, pakaian muslim je taw..
model spender tak buleh occay
haram tuh!!!!
yek dah ke jelik aku tengok
ntah2 aku tak ngaku adik pulak nanti
ape2 je la..

oh ye, masa aku tgk tu dengan nana..
dia kutuk gmbar aku,, kate aku punye baju time tu tak cantik la
ape la itu la ini la...
hamboi makcik... mulot kau.. ko nak ngate aku tu ko tgk gmba ko dulu x?
ko punye gambar tu kan terkangkang...
busuk!!! bau pampers.. hahahaha...
walaupun baju ko mcm cantik je, tapi pose terkangkang kau tu tak bergaya langsung
bwekkk.... hahaha (tak mo kalah ngn adik sendiri)

emm... nti nak balik kmpung mlm esok..
ade plan nak buat lemang
kalau aku rajin nanti aku cerita pasal buat lemang ni kat blog
tapi aku sangat positif bahawa aku malas nak mendokumentasikan perihal membuat lemang tu nanti, tak pe lah. tu je kot...

oh ye ina kalau ko bace ni, sile emailkan kat akusenarai lengkapbarang yg ko nak aku pos ke NZ.
sekian terima kasih

July 07, 2009

CIDB KL 6 & 7 July

Emm, aku dah pun selesai menghadiri kursus menggubal soalan kursus kontraktor. haih, ade jugak kursus untuk membuat kursus punye exam eh. aku tak terfikir pun nak attend lagi memandangkan aku tak berkaliber langsung bab kontraktor2 ni. haih...saba yo lah.


2 hair yang aku g ni bosan gilo. aku disuruh jadi budak paksa rela menyediakan set soalan exam yang mereka mahu. mentang2 kecik lagi. sedap je diorang suruh. tapi tu mmg keje aku pun. sbb aku je boleh diorang suruh.


huhu.. nasib baik ade nibby. hehe. dia sangat banyak membantu aku untuk tidak menjadi bosan. bgus betul nibby. hari ni aku ade jugak try cari blog nibby tapi tak jumpe. mungkin nanti2 aku boleh cuba lagi.. (woi nibby, kalu ko bace ni, baik ko btaw aku ape blog ko. hangin aku nak cariknye!!!!)


aku harap lepas ni CIDB boleh le menyiapkan set set soalan lain yang diorang nak guna tu nanti n pass kat kitorang secepat mungkin.


sepanjang 2 hari tu aku duk kat Grand Seasons la. mana lagi. dah nama pun CIDB ni kat GS avenue, harusla berkursus di sini kan... aritu bilik aku tingkat 22, tapi kali ni bilik aku tingkat 29. tinggi siot. nak muntah aku naik lif. mmg la aku tak panjat tangga naik tingkat 29 tu tapi aku paling tak suka naik lif. so aku pening2 lalat la. ade gak orang cam aku ni. huhu... n kali ni bilik aku sama aras ngan bilik Nibby tu. suke la pulak dia main loceng bilik aku. kalau bebunyi je confim dia yang tekan. cesss. aku taw la ko nak datang, tak payah la tekan banyak2 kali. ish3...


bilik kat tingkat 29 GS ni best sikit je dari yang tingkat 22 sbb dia ade kasi pc sekor n iron+iron board sekor. hohoho. boleh aku iron skirt daa... besh2. takde la pakai baju kudut-kudut g kursus. malu le=)


aku juge turut berjaya membeli kasut semasa di KL tu. aku telah ke times square yang bosan dan hambar itu. terbang duit aku. ish!!!!!... aku tak leh lak nak upload pic sekarang. nanti aku upload k?