August 29, 2009

La~dee.da.di.da

Kehadapan, kebelakang, kekiri dan kekanan pembaca yang budiman (lah sangat~ huhu).

pade hali ini saye akan men'story-mory'kan sebuah kesah yang bertajuk - S.O.G.O

pada hari semalam aku ke S.O.G.O bersama tHe SaNs. kami bertolak agak lmbat kerana ayh kerja(aku pun keje gak smlm. infact aku la yg balik lmbt dari opis) dan setelah di+/-, kami bertolak la. takkan la tak jadi pegi lak..kan? kami tidak bercadang menge'park' kete kat S.O.G.O sebab memang sahih, terang, suluh ngn spot light yg besar gabak, takkan ade paking available dlm masa 20 menet pertama kami enter bangunan tu. So, kami berkeputusan pilihan raya menang tanpa bertanding (maknanya ayh decidekan, org lain ikut je tanpa bagi cadangan) untuk menge'park' estima putih pujaan azeq San tu kat Maju junction. huhuhu... banyak lagi kosong kat sini.. takpe lah.. hal ini telah menimbulkan pantun..sila dengar ye...

park tinggi2,
sampai cucur atap,
sape pegi parking S.O.G.O,
pergi la parking.... ade aku kesah?
(nti korang sakit hati, makan hati, hati batu time bulan pose sbb cari parking kat S.O.G.O tuh)

park tinggi2,
tinggi lagi parking maju junction,
kenapa park kete tinggi2,
suka hati bapak aku lah!
(dah bapak aku yg bawak kete, harus la suka hati dia)

park tinggi2,
tinggi rendah-rendah tinggi,
ape dalam baju?
ade baju pagoda...
(ni kes tgk MJ kat tivi smlm pakai pagoda dalam baju lawa dia punye pasal la ni)

park tinggi2,
lagi tinggi lagi gayat,
sape lagi tak pegi (S.O.G.O),
baik pegi cepat
(pastu paking kat maju junction taw-walaopun paking mahal sikit, lebih baik dari takde paking kat sogo tuh!)

oh sampai dah kat maju junction, kami pun turun kerete, turun lif, turun tangge, lalu jalan jalan jalan sampai ke S.O.G.O. setibanya kami di S.O.G.O, kami pula naik tangga dan naik lif sampai la ke tingkat 4. (untuk perhatian:: tingkat 4 ni bahagian kanak2 ye) kami ke tingkat ini untuk membeli baju ayish yg chomelnye (~~,)V. bila kuar je dari perut lif, kedengaran suara hiruk pikuk manusia2 shopping raya. dan paling menarik pehtian aku ielah, budak nangis. buleh kata tiap-tiap 10meter mesti ade budak nanges meraung2. maka aku 'pung' mengelistkan kebarangkalian budak2 nanges kat tingkat 4 S.O.G.O neh... mari kite selidik satu, dua, tiga... mula!!!

  1. nanges sebab lapa (baby kecik tak pose, mak bapak yg pose mungkin lupe ank diorang tak puase)
  2. nanges sebab nak kna dukung (mak bapak yg tak bawak stroller tu mesti nyesal. banyak kegunaan stroller ni selain letak ank, buleh letak beg susu ank, boleh sangkut baju yg dah dipilih serta beg plasitik yang penuh ngn barangan yang di beli tuh. tak de la penuh tangan kiri-kanan pegang beg plasitik S.O.G.O yang kaler putih merah tu)
  3. nanges sebab nak barangan Ben 10 tak pun baju Barbie.... (errhhh harus la, kalau aku seusia mereka, aku juga mahu!!!!!!)
  4. nanges sebab tak dapat baju or seluar or sekert yang diorang nak (aku tgk budak tu beria2 nanges menunjukkan satu baju nih kat mak dia, pastu mak dia 'make-dunno' jek lalu blah seolah olah tak nampak baju tuh... budak tu punye meraung... buat aku berdoa, janganla ank aku mcm tu nanti. haru aku nak melayan)
  5. yang paling tipikel aku jumpe kat shoping complex time sale ~ anak2 kechik nanges sebab terpisah dari mak ayh!!!! uluh.... kesian aku tgk ank india semalam. baju comey dah, dengan gelang n subang sume, tapi nangis smpai merah mata, meleleh air idung. mak dia ilang da.. bukan dia yang ilang, mak bapak dia ilang. bgus betul promoter tu pujuk ank kecik ni. kate nanti jumpe la mak dia. promoter melayu ni bagus betul cara pujuk, asal budak tu nak nangis kuat je, dia cakap cakap cakap. mesti budak tu nak dengar... so tak jadi nangis. nanti aku nak try lah kat anak-anak sedara aku. hehehehe... (ank kecil dan promoter ini merupakan contoh 1 Malaysia ye tuan2 dan Puan2)
Hal kanak2 nanges ni mengingatkan aku pada anoy, ye anoy, ko. knape? tak pecaye ke? haaa...
aku teringat kat anoy ni sebab dia penah cakap, dia suke tengok budak2 kecik yg twin. sebab comey je pakai baju same n banyak same la la la... aku pun cakap takde comeynye diorang tu bila besar nti.(nak pulak payah giler nak bawak mereka bershopping time sale raya macam neh!! oh Tuhan.... perlukan banyak kesabaran neh!!!) hahahaha.. pastu anoy cakap lagi, aku paling tak tahan tengok budak kecik menanges2 meraung2 bergolek2 kat lantai mall sebab nak mainan ke ape ke... hakhakhak.. baru ko tawu yg budak kecik tak lah comel mana (pada certain masa n sampai suatu masa je la kan).. anoy, aku berdoa pada Tuhan kita yang maha Esa, semoga ko dapat ank twin n yang nanges guling kat lantai Mall nak mainan. hahahhaha...kalau buleh aku nak tengok saat ni dengan mata kepala ku sendiri. (~~,)

lepas shoping-moping di S.O.G.O, kami pun ke rumah indie^inside@kak.siti untuk berbuka puasa- kat sini aku dapat memahami istilah 'luar macam setinggan, dalam macam kondo!'. induk... cantik umah induk, kerusi saye duduk semalam tu paling best!!! merasa gak bersantai di pelamin.. hek hek hek..

emm tuje. sekian, terima kasEh !!!!