October 24, 2009

Picca Singapura

ni meje makan pengantin. mereka makan berdua je

ni meja makan untuk tetamu. tapi aku tak makan kat sini pun.

part of the family. takde pun atoks dalam picca ni.

October 18, 2009

Sing-A-Pore

last friday went to singapore wif pakcu, makcu, umar n mak imah.
everything pun ok la. 1st timer la katekan.
tak banyak snap gmbar. itu pun guna Hp.
tapi smlm found out memory card HP tu corrupted. mcm haram betul.
haih.... rugi rugi. takpelah. nak buat macam mana.
nti nak tanya makcu, dia bawak cam. copy dari dia sudey.
nti akan tampal gamabr sikit2 kat sini.

October 11, 2009

begini begitu begini begitu....

Salam,
Di awal subuh waktu m'sia ni aku baru je selesai run through FB. Gile malas nak guna FB sekarang neh. Mcm tak de function je. Niway, setelah selesai run through few profiles kat Fb tu aku perasan something. Aku perasan ape yang aku dulu ade, sekarang dah takde. Ape yang aku dulu takde, aku dah dapat sekarang. Banyak gak yang aku dah takde sekarang, n buat aku jadi sedih sangat. Tapi ape aku buleh buat. At least aku selesa dengan hidup aku sekarang. Aku bersyukur dengan ape yang aku ade sekarang, n hopefully semuanya berjalan lancar.(cakap pasal berjalan lancar, nti pagi ni kena g hantar 'barang' kat fama negeri. gile berat ko barang2 tu semua!!)

to all my dear friends, i miss you guys a lot!!!!
maryam, tak cukup jumpe kamu malam tu. saye rindu kamu lagi. tak puas borak2 ngn kamu n mak kamu. rindu nak dengar celoteh korang. maybe someday aku akan cari masa untuk jumpe kamu. haih... sedihnya bila orang2 yang rapat ngn kite dah pergi merata pelusuk dunia n susah nak jumpe diorang. (oh ini tidak merefer kepada wajdi sebab almost tiap2 taun aku jumpe dia sebelum ni. hahaha)

October 07, 2009

Kira2 kerat rambut +/-

Orang laki komplen, pompuan g potong rambut mahal betul. Diorang kate laki potong rambut murah je. tapi aku tak rase camtu pun... meh kite tengok, diorang (lelaki2) betul ke atau aku yang betul....



Perempuan

potong rambut (shj.)

jangka masa rambut nak panjang -- 3 ke 6 bulan.

upah sekali potong - Rm 25 ( ni kedai rambut di shopping complex. bg la yg ade standard sket)

so, Rm25/6bulan = RM4.17/bulan


Lelaki

potong rambut (shj.)

jangka masa rambut nak panjang -- tiap2 bulan pun panjang cepat

upah sekali potong kat mamak tu

RM 5-sek. rendah

RM 7- sek. menengah

RM 8- dewasa.


haaaa... kan laki lagi mahal =) so saye menang yippie!!!

October 05, 2009

touching betul blog yg satu neh

i came across this 1 blog promoted by the author himself.
OMG...!!!
his blog is dedicated to the love of his life.
demm i'm jealous.
this couple was my schoolmates back in USM.
i miss USM so much, as mush as i missed my frenz

dear a&a, good luck to both of you.
kawin ajak aku!!!!