July 02, 2010

rumah dipechah masok

harini ada ISO briefing kat office. and i need to get our whiteboard from rumah pinggiran. sampai2 rmah aku dapati rumah kna masuk pencuri. mengikut report dari makcik rumah sebelah yang namanya tidak ingin disiarkan disini, rasa2nya dah 2 malam kejadian tu berlaku. aigo...napa tak telepon pulis or kitorang? haiya. takpe2. aku pun menyevey(mmbuat survey) keliling rumah. mmg kna potong rupanya gril umah. lahanat betul pencuri. tak cukup ngan tu, aku masuk bilik2 pulak, macam tongkang pechah suda. mengucap panjang aku tadi pagi. nasib nak buat macammana. rezki pencuri tu nak dapat dosa lebih. humm

fakta kecurian
1)rumah di-blackout oleh pencuri itu.
2)pencuri sempat makan2 kacang n minum air sejuk kat dapur
3)kek besday maklong juga licin disental pencuri
4)pencuri sempat2 bersantai tengok tv n main gundam adik
5)mangkuk ayun itu juga sempat bersantai2 di bilik adik pompuan juga.

"they (penchuri) take it to the next level (bersantai di rumah orang yang dipecah masuk oleh mereka)"


semoga Allah membalas ke-panjangtangan-an mereka dengan balasan yang setimpal.

p/s:gambar hiasan sahaja.

1 comment:

  1. salam...hai atie..
    umh atie yg kat seremban tu ke?moga2 pencuri tu sedar pasni...
    bnyk ke brg ilang?sbr ye..=)

    ReplyDelete